Politiekeurmerk Veilig Wonen

PKVW voor consumenten

Een inbraak levert niet alleen materiële schade op, maar ook psychische schade. Het feit dat een onbekende in uw woning is geweest en uw spullen heeft doorzocht, geeft een onveilig gevoel. In een woning met een Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) is de kans op een inbraak 95% kleiner dan voor woningen zonder PKVW. Dat is voor veel bewoners een geruststellende gedachte.

Gelegenheid

Het keurmerk richt zich op de gelegenheidsinbreker. Dat is bijvoorbeeld een junk die met een schroevendraaier op zak langs woningen loopt en kijkt waar een slot eenvoudig opengebroken kan worden of straatcriminelen die snel een tv of computer uit de woonkamer willen weghalen.

Verkrijgen van het certificaat Veilige Woning

Uw huis moet aan een aantal eisen voldoen om het certificaat Veilige Woning te krijgen;

  • Goedgekeurd en gecertificeerd hang- en sluitwerk op ramen, deuren en lichtkoepels. Eventueel ook op de schuur of garage wanneer de woning via een tussendeur bereikbaar is.
  • Verlichting bij buitendeuren.
  • Een rookmelder op een centrale plaats op elke verdieping.
  • Zicht op degene die voor de deur staat alvorens u de deur opend.

Kok Bouwkundige Beveiliging kan er voor zorgen dat uw huis aan de gestelde eisen voldoet, en u het certificaat Veilige Woning behaald. Allereerst geven wij tijdens de inspectie van de woning een preventieadvies en een prijsopgave, waarna u de geadviseerde maatregelen door ons kunt laten uitvoeren. U kunt er ook voor kiezen de geadviceerde maatregelen zelf uit te voeren, waarbij wij de eventueel benodigde beveiligings producten kunnen leveren.

Na het uitvoeren van de maatregelen uit het preventieadvies en goedkeuring van de woning ontvangt u het certificaat Veilige Woning. Hiervan kunt u een kopie naar uw verzekeringsmaatschappij sturen om korting op de inboedelverzekering te ontvangen.